RESTAURATIE

RESTAURATIE

RESTAURATIE

Heeft u een herenhuis gekocht en is uw plafond, kroonlijsten of ornamenten beschadigd? Wij kunnen deze restaureren in zijn oorspronkelijke staat waarbij niets voor ons onmogelijk is. Wij werken met de oude methode met mortsels van vroeger, wat zeer belangrijk is indien het gebouw is geklasseerd.

U kan ook terecht voor de restauratie van uw voorgevel in kalk of in cement, bv. moluren, ornamenten, bossagewerk, simili bepleistering, imitatie wit en blauwsteen, imitatie metselwerk enz.

 

Reconstructie stucplafond

Dit plafond is een volledige kopie van de plafond die ervoor was. Hier werd overal zwam aangetroffen. De plafond moest volledig afgebroken worden inclusief de houten structuur. Wij hebben afdrukken en profileringen genomen van het hele plafond. Alle stukken hebben we dan gemaakt in ons atelier. Eerst hebben we de moluren met de bloemslingers geplaatst daarna de 2 friezen. De parels en de bloemmotieven op de fries werden achterna erop geplaatst. De 2 halve cirkels werden ter plaatse getrokken om ze zo op de exacte plaats als vroeger te kunnen zetten.

Voor de werken werd er zwam aangetroffen en het plafond moet volledig afgebroken worden.

Tijdens de werken : er werd een volledig nieuw plafond in beton geplaatst.

Na de werken: stucplafond is volledig gereconstrueerd.

Kasteel Meulebeke

Kasteel Meulebeke

Deze twee serliana luiken werden volledig gereconstrueerd zoals ze vroeger waren met dezelfde kalkmortel en dezelfde profileringen. Het bossagewerk werd ook volledig opnieuw herdaan nadat het door het reinigen volledig kopot was. Er zitten ook valse ramen in het kasteel die ook vernield waren na de reiniging, die zijn ook volledig terug ter plaatse gemaakt in kalkmortel.

Sint-Rochuskerk Halle

Sint-Rochuskerk Halle

Bij deze kerk werdt er 20 cm muur weggekapt en is er een volledig nieuwe steen voor geplaatst. De kiezelbepleistering die er oorspronkelijk op stond moest over de volledige kerk terug keren. Wij hebben deze terug volledig met de hand bepleistert. De pleisterdikte van deze bepleistering is 2.5 cm met keien erin, van 8 tot 25 mm. Voor dit werk werden  90 000 kg keien gebruikt die allemaal met de hand verwerkt werden op een oppervlakte van 2500 m². De betonmortel is allemaal gemaakt met een betonmolen.

Restauratie van moluren

Restauratie van moluren

Het plafond was volledig slecht door waterinfiltratie. Er werden van alle ornamenten mallen genomen en gemaakt in het atelier., Daarna werd alles terug uitgetekend en volledig teruggeplaatst zoals het vroeger was. Het plafond moest ook helemaal gefixeerd worden zodat hij niet meer verder kan barsten en loskomen.

Guirlande Vrijdagsmarkt

Guirlande Vrijdagsmarkt

Deze guirlande is helemaal met de hand uitgesculpteerd in kalkmortel.

Restauratie Hippodroom Watermaal-Bosvoorde

Restauratie Hippodroom Watermaal-Bosvoorde

De volledige Hippodroom werd vroeger helemaal bepleisterd in een baksteenimitatie, simili bepleistering. Door dat het gebouw jaren leeg gestaan heeft was het volledig verwilderd en mochten we deze helemaal restaureren op authentieke wijze.

Deze baksteenimitatie werd volledig uitgevoerd met een kalkmortel, zoals het vroeger gedaan werd. Ook de moluren zijn volledig gerestaureerd.

Restauratie van moluren

Restauratie van moluren

Bij dit plafond werd een volledig stuk weggebroken en moet volledig gerconstrueerd worden. Deze moluren zijn allemaal ter plaatse getrokken met dezelfde materialen die vroeger ook gebruikt werden. Van de sierelementen werdt een mal genomen en zijn die er ook terug ingeplaatst.

Restauratie van kapitel

Restauratie van kapitel

Bij deze kapitel ontbraken enkele blaadjes. We hebben hier een mal van genomen en deze gerestaureerd. Daarna hebben we deze teruggeplaatst in oorsprongkelijke staat zodat je geen verschillen ziet.

Restauratie van historische gevel

Restauratie van historische gevel

Deze gevel is volledig gerestaureerd. De oude consoles zijn volledig opgekuist en hersteld, hier hebben we een mal van genomen en we hebben 6 nieuwe consoles gegoten en geplaatst. Aan de moluren rond de ramen is de verf volledig verwijderd en zijn nieuwe stukken getrokken waar nodig. Aan de onderzijde is er bossagewerk aangebracht en daarna is de gevel volledig uit geplamuurd en geschilderd.

Restauratie gevel met moluren

Deze gevel werd volledig gecontroleerd op losse delen en die werden verwijderd. Daarna hebben we het lijstwerk en stukken pleisterwerk terug gerestaureerd, vervolgens werd de gevel volledig uit geplamuurd en geschilderd.

Begijnhof Gent

Begijnhof Gent

Alle sierbanden die weg gedaan werden moesten bij de restauratie van het begijnhof terug keren zoals het oorspronkelijk was.Dit is allemaal ter plaatse gedaan met kalkmortel. Binnen moesten de oorspronkelijke moluren ook terug keren. Deze werden allemaal ter plaatse getrokken met ambachtelijke kalkmortel.

Imitatie blauwe hardsteen in kalkmortel

Imitatie blauwe hardsteen in kalkmortel

Deze plint is gerestaureerd in een ingekleurde traditionele kalkmortel. De plint die volledig slecht was, hebben ze helemaal afgekapt en moest volledig terug in oorspronkelijke staat worden restaureert. Het is een imitatie blauwe hardsteen die volledig gefrijnd werd , deze hebben we allemaal terug gefrijnd met de hand in de vers aangebrachte bepleistering.

Gipsmoluren CR-8

In deze woning werden moluren CR-8 geplaatst uit de gamma

Rozet YF-15

Hier werdt rozet YF-15 uit ons gamma geplaatst

Gipsmoluren CR-31A

Gipsmoluren CR-31A geplaatst in een woning

Gipsmoluren CR-4

Gipslijsten CR-4 geplaatst in een woning