RESTAURATIE

RESTAURATIE

RESTAURATIE

Heeft u een herenhuis gekocht en is uw plafond, kroonlijsten of ornamenten beschadigd? Wij kunnen deze restaureren in zijn oorspronkelijke staat waarbij niets voor ons onmogelijk is. Wij werken met de oude methode met mortsels van vroeger, wat zeer belangrijk is indien het gebouw is geklasseerd.

U kan ook terecht voor de restauratie van uw voorgevel in kalk of in cement, bv. moluren, ornamenten, bossagewerk, imitatie wit en blauwsteen, imitatie metselwerk enz.

 

Kasteel Meulebeke

Kasteel Meulebeke

Deze twee serliana luiken werden volledig gereconstrueerd zoals ze vroeger waren met dezelfde kalkmortel en dezelfde profileringen 

Guirlande Vrijdagsmarkt

Guirlande Vrijdagsmarkt

Deze guirlande is helemaal met de hand uitgesculpteerd in kalkmortel.

Restauratie Hippodroom Watermaal-Bosvoorde

Restauratie Hippodroom Watermaal-Bosvoorde

De volledige Hippodroom werd vroeger helemaal bepleisterd in een baksteenimitatie. Door dat het gebouw jaren leeg gestaan heeft was het volledig verwilderd en mochten we deze helemaal restaureren op authentieke wijze.

Deze baksteenimitatie werd volledig uitgevoerd met een kalkmortel zoals het vroeger gedaan werd. Ook de moluren werden volledig gerestaureerd.

Restauratie van moluren

Restauratie van moluren

Bij dit plafond werd een volledig stuk weggebroken en moet volledig gerconstrueerd worden. Deze moluren zijn allemaal ter plaatse getrokken met dezelfde materialen die vroeger ook gebruikt werden. Van de sierelementen werdt een mal genomen en zijn die er ook terug ingeplaatst.

Restauratie van moluren

Restauratie van moluren

Het plafond was volledig slecht door waterinfiltratie. Er werden van alle ornamenten malen genomen en gemaakt in het atelier., Daarna werd alles terug uitgetekend en volledig teruggeplaatst zoals het vroeger was. Het plafond moest ook helemaal gefixeerd worden zodat hij niet meer verder kan barsten en loskomen.

Restauratie van kapitel

Restauratie van kapitel

Bij deze kapitel ontbraken enkele blaadjes. We hebben hier een mal van genomen en deze gerestaureerd. Daarna hebben we deze teruggeplaatst in oorsprongkelijke staat zodat je geen verschillen ziet.